Українці активно мігрують в ЄС, це може мати негативний вплив на демографічну ситуацію

Трудова міграція має негативний вплив на економіку країни і загрожує викликати демографічна криза, повідомляє агентство Reuters.

Для того, щоб утримати посилюється потік трудової міграції, українська економіка повинна стати конкурентоспроможною.

миграция украинцев

За матеріалами експерта з економічних питань Пітера Дікенсона, які оприлюднив аналітичний центр Atlantic Council, йде послаблення регулювання трудових ринків на просторі від Балтійського регіону до Балкан національними урядами, щоб потримати вливання на ринок робочої сили з України.

Український трудовий ресурс, на думку аналітика, є золотоносних в плані надання фахівців високої кваліфікації і дешевої робочої сили.

Автор матеріалу вказує на те, що Центральна й Західна Європа переживає демографічну кризу, який нівелює економічні і політичні досягнення, яких вони досягли на даний момент.

Європа давно покриває свої демографічні проблеми за рахунок міграції з країн Африки та Азії, але цей варіант не є задовільним для виборців європейських країн. На цьому тлі, українці для цих країн стали привабливими економічними мігрантами. Оскільки етнічно, культурно, релігійно, соціально українці близькі до сусідніх народів, що набагато спрощує асиміляцію в суспільство нової країни. Аналітик підкреслює, що ніщо не зможе утримувати українців від масової трудової міграції, окрім підвищення конкурентоспроможності української економіки.

Джерело: unian.net