У ЄС вирішили трохи заробити на тих, хто подорожує по безвизу

Стало відомо, коли за можливість подорожі по країнах Євросоюзу за біометричними паспортами, потрібно буде вносити додаткову плату.

biometric_passport_Ukraina-min

Днями Рада Європи схвалила процедуру платній авторизації для туристів, які захочуть, скориставшись безвізовим режимом з ЄС, подорожувати в одну або декілька країн співдружності.

Трохи більше двох років українські громадяни можуть спокійно і безкоштовно їздити з біометричною паспортом у туристичні подорожі в будь-яку країну Євросоюзу. У 2021 році для цього вже потрібно буде заплатити сервісний збір в сім євро і пройти реєстрацію на спеціальному сайті, щоб мати можливість для подорожей і відпочинку. Процедуру необхідно буде проходити один раз в три роки, спасибі, що не кожен рік.

Звичайно, представники ЄС заявили, що головна мета – підвищення безпеки та зведення до мінімуму нелегальної міграції. Тільки забули згадати, що 7 євро з кожного охочого з десятків мільйонів туристів, які відвідують країни співдружності, також важливий фактор, відмінна можливість поповнити бюджет ЄС.

Раніше повідомлялося, що тільки за три літніх місяці безвизом скористалося 760 тисяч українських громадян, що становить більше половини всіх, хто їздив в ЄС з біометричною паспорту за період з початку дії безвізового режиму.