Українці попереду планети всієї за кількістю отриманих нових видів на проживання в ЄС

Євростат опублікував останні дані про кількість отриманих нових видів на проживання в країнах Європейського Союзу за 2016 рік. За цим показником українці – лідери серед всіх країн світу.

получение видов на жительство в странах Европейского СоюзаОсновна причина не тільки географічної близькості, хоча і цей факт досить важливий. Велика різниця в оплаті праці в Україні та країнах ЄС, можливість заробити хороші гроші для себе і своєї сім’ї спонукає українських працівників працевлаштуватися в Європі. 590 тисяч видів на проживання за рік – значне число. Більшу частину (490 тисяч) становлять ті, які отримані у зв’язку з працевлаштуванням. Країною-лідером по наданню дозволів стала Польща – 87%. Після українців в Європейському Союзі найчастіше отримували дозвіл на проживання у зв’язку з працевлаштуванням вихідці з Індії і США. Вчитися в Європу найбільше їхали з Китаю.

Інформаційний портал www.eurabota.ua надає багато корисної та різноманітної інформації, яка стане в нагоді тим, хто вирішив приєднатися до українців в Європі.