Українці не дають підстав для скасування безвиза

З початку дії візової лібералізації між Україною і ЄС, українські громадяни не зловживали можливостями, що відкрилися, які потенційно могли б стати причиною її зупинення, повідомив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Хан.

Еврокомиссар по вопросам европейской политики соседства и расширения Йоханнес Хан

Високопоставлений чиновник нагадав, що в кінці 2017 року був опублікований спеціальний звіт Єврокомісії в якому були підведені проміжні підсумки за період дії візової лібералізації.

Дані, представлені в документі показують, що існують деякі питання і невеликі труднощі, пов’язані з подальшим безпроблемним функціонуванням візової лібералізації між Україною і Євросоюзом. Хоча в цьому питанні спостерігається чималий прогрес, деякі ризики все ще існують.

«Знову ж таки – це стосується боротьби з корупцією. Але зараз немає ризиків для безвиза із-за поведінки українців за кордоном», – зазначив Хан.

Єврокомісія передбачила можливість задіяння механізму припинення режиму візової лібералізації. Для цього експерти проводять постійний моніторинг ситуації і всіх питань, які пов’язані з дією безвізового режиму. Основними причинами, які можуть бути аргументами для початку процесу припинення дії режиму лібералізації є постійне збільшення числа нелегальних мігрантів або заявок на надання притулку в країнах-членах ЄС, які не мають під собою законної підстави, а також, якщо в’їжджають громадяни створюють потенційні загрози для внутрішньої безпеки Європейського союзу.

Джерело: www.eurabota.ua