Українці на другому місці в Швеції за кількістю іноземців, що отримали дозвіл на роботу

За перший квартал цього року Швеція найбільше дозволів на роботу видала громадянам Індії, України та Китаю.

Migrationsverket фото

Шведські роботодавці критикують міграційне агентство Migrationsverket з-за того, що його співробітники затягують процес обробки заявок, які дають працівники, які приїхали з інших країн. Оформлення документів на їх думку штучно ускладнюється, якщо допускаються неточності, то кваліфіковані фахівці відразу піддаються депортації з країни.

Причина великого відставання в оформленні дозволів на роботу для іноземних фахівців частково є величезний приплив біженців в 2014-2015 роках, це вимагало багато ресурсів відомства.

Близько 12 000 тисяч заявок протягом перших трьох місяців цього року все ще очікували рішення. Згідно даних агентства за цей період іноземним фахівцям було видано 3 602 дозволу на роботу. Це число включало тільки тих, хто звертався за отриманням першого дозволу і кому було надано право жити і працювати в Швеції.

Українці за кількістю, отримали можливість працевлаштуватися у цій скандинавській країні знаходяться на другому місці після індійців і китайців з показником 449 дозволів.

Найбільша група фахівців, які отримали за цей період дозвіл на роботу і проживання в Швеції склали IT-фахівці (1 112 осіб), фахівці-техніки (482 людини), працівники сільського господарства (344 осіб).

Агентство також працює над скороченням термінів розгляду заявок щодо продовження дозволу на роботу. Однією з найбільших проблем є суворе тлумачення закону – будь-яка невелика помилка (пропущена страхова виплата або помилка в заробітній платі), може призвести до відмови у продовженні дозволу, навіть якщо працівник і роботодавець все виправили.

Джерело: www.eurabota.ua