Українці мають право на польські пенсії, посібники та 500+. Скільки грошей витратить Польща на українців?

Кілька місяців страхування в Польщі, дає українцям право на отримання пенсії від ZUS у розмірі 1000 злотих. Це гарантує угоду про соціальне забезпечення між Варшавою і Києвом. Українці, які проживають у Польщі, також мають право на інші пільги, але уряд і ZUS не знають, скільки грошей з польського бюджету вони повинні будуть витратити.получение пенсии от ZUS

За даними газети «Rzeczpospolita», в жовтні 850 громадян України отримали право на польську пенсію. На даний момент це символічна цифра, оскільки нині в Польщі налічується 270 000 легально працевлаштованих працівників з України. На жаль, ні Інститут соціального страхування, ні Міністерство у справах сім’ї, праці і соціальної політики не можуть оцінити, скільки українців можуть отримати пенсійні пенсії від ZUS в майбутньому.

Важливо відзначити, що українцям дуже просто отримати пенсійні права. За даними газети, вже кілька місяців страхування у Польщі дають можливість отримати пенсію в розмірі 1000 злотих.

Це можливо завдяки угодою, підписаною урядом PO-PSL про соціальне забезпечення між Польщею і Україною. Обов’язковою умовою для отримання польських виплат, українці повинні жити тільки в Польщі.

Пенсії є одним з переваг, якими можуть скористатися мешканці України, які проживають або тимчасово проживають у Польщі.

Члени сім’ї померлого громадянина України, який працював у Польщі, мають також право на пенсію, з нагоди втрати годувальника. В цьому випадку немає сенсу, чи вони живуть у Польщі, чи ні. Гроші можуть бути перераховані на рахунок українського банку. У пропозиціях від ZUS, доступних для громадян України, допомоги також включають пенсії по інвалідності.

В даний час найбільш добре оплачувана і доступна послуга для українців, які проживають у Польщі, це програма 500PLUS. Як пише газета «Rzeczpospolita», в першому кварталі 2017 року, завдяки цій програмі гроші з польського бюджету отримали 6,5 тисячі українських дітей. Ця сума склала – 5 мільйонів злотих. Неофіційні заяви політиків PiS показують, що уряд не збирається переглядати угоду з Києвом про пенсії та інших програмах грошового забезпечення, через острах заподіяння шкоди польським підприємцям, які наймають українців на роботу.

Польща створює всі необхідні умови, що б українці могли працювати і жити там. Якщо Ви в числі тих, хто теж думає над імміграцією в Польщу, заходьте до нас на сайт www.eurabota.uaу нас кожен день нові і цікаві вакансії і новини з Європи