Скоро шенгенські візи подорожчають

Євросоюз внесе зміни в Шенгенський кодекс, передбачається, що вартість віз зросте з 60 до 80 євро.

Шенгенская виза фото

На недавньому засіданні послів ЄС був схвалений документ в якому передбачені зміни деяких положень Шенгенського кодексу. Згідно з процедурою затвердження рішень, після цього документ повинен бути розглянутий і затверджений Європейським парламентом і Радою ЄС.

На офіційному сайті Ради ЄС повідомляється, що «буде проведена модернізація візової політики Європейського союзу, яка повинна підвищити безпеку і розширити інструменти щодо всіх питань, пов’язаних з перебуванням громадян інших країн на території ЄС».

Підкреслюється, що оскільки останнім часом витрати країн-членів Євросоюзу на оформлення необхідних для в’їзду документів істотно зросли, виникла необхідність збільшення вартості шенгенської візи 20 євро – з 60 до 80 євро.

Якщо нові правила будуть затверджені, то заявки на отримання віз можна буде подавати за півроку до запланованої поїздки, але не пізніше 15 днів.

Згідно розроблених пропозицій щодо надання шенгенських в’їзних документів, вони стануть ефективним інструментом у разі, якщо треті країни не захочуть повертати своїх власних громадян.

Також в проекті документа передбачається, що якщо у постійних мандрівників позитивна історія відвідувань країн Шенгену, то між країнами ЄС буде узгоджений підхід до видачі багаторазових в’їзних віз. При цьому період, на який може видаватись шенгенська віза буде поступово збільшуватися від одного до п’яти років.

Джерело: www.eurabota.ua