Неймовірно, але факт: Європарламент проголосував за безвиз для України

Тривала історія з наданням безвізового режиму для громадян України сьогодні нарешті закінчилася. Так, Європарламент проголосував за введення безвізового режиму між ЄС та Україною.

Без названия_3

За лібералізацію візових відносин з нашою країною проголосував 521 євродепутат. Ще 75 парламентаріїв проголосували проти, а 36 осіб – утрималися від прийняття рішення.

Зазначимо, що голосування Європарламенту було останньою перешкодою для запровадження безвізового режиму між ЄС та Україною. Вчора євродепутати провели дебати, на яких більшість не тільки схвалив введення безвиза для України, але і висловило думку про те, що ЄС вже давно повинен був надати це право українцям.

Остання бюрократична процедура на шляху надання безвиза українцям призначено на 26 квітня, коли дане рішення повинно бути схвалено послами ЄС.

Підписання угоди про введення безвізового режиму між Україною і Європейським Союзом попередньо призначено на середину травня. Рішення про лібералізацію візової політики почне реалізовуватися з середини червня – через 21 день після публікації угоди в офіційних друкованих органах ЄС.