Євросоюз значно посилив правила перетину кордону

Нова хвиля терактів, що обрушилася на країни-учасниці Європейського Союзу, змусила офіційний Брюссель розробити нові, більш жорсткі правила перетину кордонів.

Так, з 7 квітня 2017 року всі громадяни, що перетинають кордони ЄС, будуть проходити більш ретельну процедуру контролю. Повідомляється, що митники будуть проводити детальний огляд, що буде займати додатковий час.

BorderPass.storskog.Barents_550x278

Неприємна для всіх новина була офіційно підтверджена прес-секретарем Прикордонної служби Польщі Агнешкою Голиас.

Представниця прикордонної служби також додала, що посилені заходи безпеки пояснюються підвищенням рівня терористичної загрози. Через підвищеної небезпеки, країни-учасниці Шенгенської угоди зобов’язані більш ретельно перевіряти всіх громадян, які в’їжджають або виїжджають з ЄС.

Нагадаємо, що раніше при перетині кордонів Євросоюзу більшість громадян проходили лише поверхневий огляд, а ретельна перевірка проводилася лише вибірково. Однак, зараз всі особи, які перетинають кордон, будуть змушені миритися з максимально жорсткою перевіркою.

Представники ЄС окремо додали, що посилені заходи перевірки будуть направлені, як і на громадян Євросоюзу, так і на поданих інших держав.