Європейські країни розробляють програми для українських трудових мігрантів

Щоб зацікавити українських трудових мігрантів їхати до них на роботу, багато європейські країни розробляють спеціальні програми.

 европейские страны

За інформацією Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника, в останні кілька років починає кардинально змінюватися ситуація з українськими трудовими мігрантами в країнах Європейського союзу. Цей факт в найближчі кілька років буде стимулом для збільшення потоку трудових мігрантів з України з подальшою легалізацією їх в інших країнах.

Ще кілька років тому українські громадяни, які не мали можливості отримувати нормальну заробітну плату в Україні, змушені були їхати в інші країни на свій страх і ризик, в більшості випадків, працюючи там нелегально, без будь-яких соціальних гарантій. На сьогоднішній день тенденція почала кардинально змінюватися: українських фахівців зацікавлені роботодавці з інших країн вже шукають самі, оскільки відчувають гостру нестачу кадрів на своїх підприємствах.

«Сьогодні наші найближчі країни-сусіди – Угорщина, Польща, Словаччина, Чехія і вже частково Німеччина – починають реалізовувати державні програми залучення трудових ресурсів з України. Йдеться про соціальних пакетах, офіційне працевлаштування, відкриття українських шкіл або класів у школах, допомоги в адаптації сімей. Людей приваблюють не тільки високі зарплати, але і стабільність, безпека, можливість безкоштовної вищої освіти для дітей», – підкреслив Д. Олійник.

Нагадаємо, раніше ми писали про безкоштовних перекладачах від міністерства освіти Чехії тим школам, де навчаються діти українських трудових мігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

31.10.2018