Іноземні студенти відчувають себе в Канаді дуже комфортно

Для того, щоб після закінчення навчання іноземці, які приїхали в Канаду захотіли залишитись на постійне місце проживання, уряд надає багато можливостей.

Понад 500 тисяч студентів з різних країн, згідно з оцінками експертів у галузі освіти, приїхали навчається в університетах Канади. Протягом 18 років кількість іноземних студентів збільшилася в чотири рази.

Тимчасовий керівник Канадського бюро міжнародної освіти Лариса Без, заявила, що «це зростання є величезним успіхом для міжнародної освіти у Канаді».

 студенты в Канаде

Правила, які змінювалися різними урядами протягом двох десятків років, дозволяють 40 відсотків всіх економічних іммігрантів, які прийняті федеральним урядом, вступати в університети, стає студентами, а після закінчення навчання мати реальну можливість залишитися в Канаді на законних підставах.

Для економіки країни іноземні студенти – не споживачі державних послуг, а навпаки – платники податків.

Надалі, якщо умови, які призвели до популярності Канади серед іноземних студентів, збережуться, то кількість іноземних студентів, серед яких і велика частка українців може зрости до 1 мільйона.

За інформацією міністерства імміграції канадський уряд планує змінити політику, щоб стимулювати більше студентів після закінчення навчання подавати заяву на постійне проживання з перспективою отримання громадянства Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про канадської провінції Квебек, яка впевнено тримає першість серед інших регіонів зростання вакансій.

Джерело: www.eurabota.ua

31.10.2018