Завтра посли ЄС розглянуть безвиз для України

Процес схвалення безвиза для України підходить до свого фіналу. Так, завтра на засіданні послів ЄС планують схвалити лібералізацію візового режиму з нашою країною.

Якщо посли Євросоюзу схвалять прийняте раніше в Європарламенті рішення про введення безвиза з Україною, то він запрацює вже на 20 день після публікації документа в Офіційному журналі ЄС.

1388

Засідання Комітету постійних представників Європейського Союзу відбудеться 26 квітня в Брюсселі. На майбутній захід доля довгоочікуваного безвиза і буде остаточно вирішена.

На запланованому завтра засіданні посли повинні підписати документ під назвою “Постанова Європейського парламенту та Ради ЄС доповнює список третіх країн, громадяни яких повинні мати візи при перетині зовнішніх кордонів і тих, громадяни яких виключені з цієї вимоги (Україна)”

Якщо представники країн-учасниць ЄС ухвалять документ, то громадяни України зможуть перебувати на території Шенгенської зони протягом 90 днів. Для цього українцям потрібно буде оформити біометричний паспорт і довести свою фінансову спроможність.

Нагадаємо, що ймовірною датою набуття чинності безвізового режиму між Україною та ЄС є 11 червня.