Українці відзвітували про доходи, але не всі

За минулий фіскальний рік громадяни України відзвітували про отримання доходів у розмірі 94,4 мільярдів гривень.

Дані про офіційні доходи українців були опубліковані Державною податковою службою України.

Всього за минулий рік українці відзвітували про отримання 94,4 мільярдів гривень. Відзначимо, що реальний розмір прибутку у наших співгромадян, ймовірно в кілька разів більше, проте мільйони українців все ще відмовляються подавати податкові декларації.

У зв’язку з цим, українські податківці в черговий раз нагадали, що відмова від подання декларації може привести до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Кредити для українців стануть набагато доступніші

За минулий звітний період податкові декларації були передані співробітникам Фіскальної служби лише 596 тисячами осіб, абсолютна більшість з яких є державними співробітниками.

Зокрема, вищевказані декларанти виплатили зі своїх доходів близько 3,4 млрд. податків, а також перерахували майже 500 мільйонів гривень в якості військового збору.

Українці, що працюють за кордоном, активно реєструють свої заробітки. Лише за офіційними даними, зарабітчане зуміли заробити майже 19 мільярдів доларів, що на більш ніж 11 мільярдів більше, ніж було зафіксовано в минулому році.

Крім того, громадяни України активно заробляли на спадщині (більше 7 мільярдів), продажу майна (понад 6 мільярдів), інвестиціях та здачі майна в оренду (понад 2 мільярди).