Туристичні агенції в 2017 році заробили величезну суму грошей

Загальний дохід українських компаній в туристичному секторі до сплати податків становив понад 19 мільярдів гривень, про це свідчать дані звіту Державної служби статистики.

Туристическая компания фото

Минулий рік став дуже сприятливим для туристичних компаній. Зароблена сума за минулий рік на 36% більше, ніж в 2016 році, це вражаюче зростання цього сектора економіки.

Примітно, що понад 90% всіх доходів, а це 17,9 мільярдів гривень – доходи туристичних операторів, а туристичні агентства заробили трохи більше 1 мільярда гривень, а бюро, що надають екскурсійні послуги і приватні гіди заробили в цілому 56 мільйонів гривень.

Зростання доходів компаній сприяло збільшення числа туристів. За даними Держстату, протягом року послугами туркомпаній скористалися 2,8 мільйона українців, що на 300 тисяч більше, ніж в 2016 році, також з 35 до 40 тисяч зросла кількість туристів з-за кордону, які скористались послугами українських компаній.

Мережа суб’єктів туристичної діяльності України, за даними Держстату, в 2017 р. склала 3469 учасників ринку (2016 — 3506). У структурі мережі за типами суб’єктів туристичної діяльності найбільш численною категорією є турагенти — 81% від загальної кількості суб’єктів.

Джерело: www.eurabota.ua