Оформити біометричний паспорт стане набагато дорожче

Адміністративні послуги та бланки, без яких не обходиться жодне оформлення біометричних документів істотно подорожчають.

Нові ціни були недавно затверджені українським урядом для оформлення паспорта громадянина України (ID-карти) і паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Передбачено, що оформляти документи за новими розцінками українці будуть, починаючи з 1 липня 2019 року. Напевно, за ці два місяці, протягом яких ще можна буде оформити паспорти за нинішніми цінами, значно зросте кількість українських громадян, які бажають отримати необхідні документи.

Про те, що очікується підвищення ціни за надання послуг оформлення паспортів повідомили в Державній міграційній службі. Внесені зміни передбачають, що з 1 липня цього року нові суми арбітражного збору становитимуть: при оформленні ID-карти (до 20 робочих днів) – 345 гривень (126 гривень вартість адміністративних послуг та 219 гривень вартість бланка), раніше 279 гривень. При оформленні закордонного паспорта (до 20 робочих днів) – 682 гривні (352 гривні вартість адміністративних послуг та 330 гривень вартість бланка), раніше 557 гривень. При оформленні закордонного паспорта (до 7 робочих днів і до 3 робочих днів при наявності підстав) – 1034 гривні (704 гривні вартість адміністративних послуг та 330 гривень вартість бланка), раніше 810 гривень.

Також у Державній міграційній службі повідомили, що кошти, які отримані як частина адміністративного збору, спрямовуються до місцевих бюджетів.

На жаль, підвищуючи вартість оформлення паспорта громадянина України, без якого не можна обійтися кожному, кому, згідно з новим законом виповнилося 14 років, український уряд думає тільки про те, яким би ще способом отримати додаткові гроші. Краще б подумали, як підвищити людям рівень оплати праці, але поки про це мова взагалі не йде.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна може втратити безвізовий режим із Європейським союзом. Брюссель залишає за собою право призупинити дію безвізу, якщо Україна не буде успішно боротися з корупцією та нелегальною міграцією.

В адміністрації президента Дональда Трампа обговорюється можливість посилення візової політики. Обмеження можуть торкнутися країн, громадяни яких найчастіше порушують терміни перебування в Сполучених Штатах.