Мусульмани не зможуть поїхати до Мекки і Медини на Рамадан

Дві основні святині ісламу в Мецці і Медині залишаться закритими протягом місяця Рамадан через коронавірус. Про це повідомляє влада Саудівської Аравії.

У зв’язку з поширенням нового коронавіруса Велика Мечеть в Мецці і Мечеть Пророка в Медині будуть закриті під час священного для мусульман місяця Рамадан, який починається в цьому році 24 квітня в більшості країн Близького Сходу. Віруючі не зможуть виконати там п’ятикратну молитву, особливу молитву, яка відбувається тільки під час Рамадану після обов’язкової нічної молитви і триває до світанку.

Влада Саудівської Аравії оголосила про закриття двох мечетей на невизначений термін 20 березня. Як було оголошено лише місяць тому, щоб запобігти поширенню вірусу, віруючим заборонено входити і молитися в святинях, особливо в п’ятницю, яка є основним молитовним днем ​​для мусульман.

17 березня влада Саудівської Аравії вирішила закрити всі мечеті в країні. Спочатку було зроблено виняток лише для двох основних ісламських мечетей в Мецці і Медині, але вони також закрилися через три дні.