У Сполучених Штатах вже майже 46 мільйонів безробітних з початку кризи, викликаної COVID-19

Ще 1,5 мільйона робочих в США зареєструвалися, як безробітні минулого тижня. Про це заявило міністерство праці. “Тепер загальне число безробітних в країні з початку кризи через нового коронавіруса (COVID-19) становить 45,7 млн ​​осіб”, – передає «АФП».

Число знову зареєстрованих безробітних за тиждень, дійсно, велике. Воно скоротилося всього на 58 000 чоловік в порівнянні з попереднім тижнем.

“До минулого тижня більше 760 000 чоловік в 46 штатах зверталися за допомогою з безробіття в рамках спеціальної програми для людей, які зазвичай не мають права на одержання допомоги”, – заявило міністерство праці.

«Зниження реєстрації безробіття протягом другого тижня поспіль, хоча і невелике, але обнадіює, сигналізуючи про наймі або повторному наймі, – сказала Рубала Фаруки, додавши: Однак високий рівень звільнень свідчить про збереження напруженості на ринку праці».

Дані з безробіття в Сполучених Штатах є останнім поглядом на економічні руйнування, викликані новою пандемією коронавіруса, яка змусила підприємства по всій країні закритися в середині березня, що призвело до масових звільнень.

Рівень нових щотижневих реєстрацій по безробіттю знизився після досягнення піку в кінці березня, і багато штатів почали поступово відновлювати свою економіку.

Однак вірус продовжує циркулювати, причому епіцентр епідемії переміщюється з Нью-Йорка до південних і західних штатів.

США посідають перше місце в світі за кількістю людей, заражених і вбитих COVID-19, з більш ніж: 117 000 жертв і понад 2,1 мільйона заражених.