Високі ціни змушують українців шукати підробітку

Постійно зростаючі ціни буквально на все, підвищення тарифів на газ і тепло змушують українців все частіше шукати способи, щоб хоч трохи заробити.

Хоча і гривня трохи зміцнилася, але все одно останні місяці спостерігається істотне зростання цін на комунальні послуги, бензину, оренди житла та продуктів. За вже сформованою в нашій країні негативної традиції, заробітні плати ніяк не встигають за зростанням цін. Щоб хоч якось підтримати стабільний рівень життя і поповнити сімейні бюджети, українці масово шукають можливості для додаткових заробітків, ринок яких в країні швидко зростає.

HR-експерт Тетяна Пашкіна розповідає, що «є люди, які працюють операторами в контакт-центр. Наприклад, з понеділка по п’ятницю людина – бухгалтер по зарплаті, але не вистачає спілкування, і людина таким чином підробляє».

 колл-центр

Серед українців найбільш популярними способами додатково заробити є вигул собак, робота таксистів і виконання ремонтів. Оплата на таких вакансії – за домовленістю, у середньому можна заробити до 3 000 гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше ми писали про прогнозі експертів ринку праці, які впевнені, що в 2019 році заробітна плата українців у багатьох секторах економіки істотно зросте.

Джерело: www.eurabota.ua

06.11.2018