Джонсон пообіцяв дуже сильно вдарити по Росії санкціями

“Великобританія пообіцяла сьогодні «дуже сильно вдарити по Росії» цілеспрямованими санкціями і жорсткішими заходами у разі повномасштабного вторгнення після того, як Кремль наказав військам увійти до двох повстанських регіонів, що підтримуються Москвою в Україні”,- повідомляє Дарік.

Після ранкової зустрічі з керівниками служби безпеки прем’єр-міністр Борис Джонсон пообіцяв пізніше у парламенті оприлюднити «перший пакет економічних санкцій Великої Британії проти Росії».

“Вони дуже сильно вдарять по Росії, і в разі вторгнення ми почнемо ще багато дій”, – сказав він журналістам.

“Не сумнівайтеся, що якщо російським компаніям завадять залучати капітал на фінансових ринках Британії, якщо ми очистимо країну від російського володіння компаніями та нерухомістю, це болісно вдарить по Росії”.

Джонсон сказав, що йому, можливо, доведеться піти далі з огляду на очікування «ще більш ірраціональної поведінки Росії», оскільки «всі дані свідчать про те, що президент Путін справді схильний до повномасштабного вторгнення в Україну».

“Такий крок був би абсолютно катастрофічним”, – додав він, заявивши, що “абсолютно життєво необхідно докласти зусиль, щоб відвоювати ще одну європейську країну, і щоб Путін зазнав невдачі”.