Чорногорці виступили проти громадянства 62 тисяч іноземців

“Група громадян знову заблокувала трасу Подгоріца-Нікшич, зажадавши від уряду Чорногорії виконати ультиматум з трьома вимогами до сьогоднішнього дня”, – повідомляють місцеві ЗМІ. Блокада тривала до 16:00, пропускали тільки машини швидкої допомоги, батьків з дітьми і хворих.

Група «Ініціатива вільних громадян» раніше попереджала, що протест буде радикальним, якщо уряд Чорногорії не виконає їх три вимоги.

Все почалося в четвер з акцію протесту, організовану Патріотичним комітетом перед будівлею уряду в Подгориці, а також в Нікшичі, Цетіньє, Будві і Тіват. У той же день урядовий автомобіль Чорногорії з дочкою прем’єр-міністра Здравко Крівокапіча був зупинений на виїзді з Нікшича.

У непідписаному листі комітет «Ініціативи вільних громадян» Чорногорії раніше заявив, що блокада проводилася «через віроломні наміри уряду Чорногорії, який хоче надати можливість отримання громадянства Чорногорії для 62 000 іноземців, в основному громадян Росії і Сербії, після чого вони будуть внесені в список виборців ».

«Якщо наші вимоги не будуть виконані до 12 квітня, ми радикалізуєм наш виправданий цивільний протест. Ми закликаємо всіх наших друзів в інших містах Чорногорії приєднатися до наших вимог і зробити те ж саме в своїх містах»,- йдеться в непідписаному листі.