Уряду додаткові доходи, а простим громадянам – незручності

Малий бізнес зазнає чергового потужного удару, адже з поповненням державного бюджету є проблеми. З цією метою вирішили ввести додатковий податок на посилки з-за кордону.

Набагато легше придумувати нові податки, замість того, щоб розробляти стратегію розвитку малого та середнього бізнесу. Саме невеликі фірми, що працюють у багатьох секторах економіки, в розвинених країнах створюють нові робочі місця, поповнюють бюджети різних рівнів.

На думку економіста Віктора Ськаршевського, рішення Міністерства фінансів у результаті не принесе бажаного результату, оскільки складно буде проконтролювати точну кількість посилок, які отримав чоловік з-за кордону.

 Виктор Скаршевский

Разом з цим це спричинить додаткові витрати для поштових операторів. Незручності насамперед будуть відчувати прості громадяни, а бізнес просто піде в тінь. Буде здійснюватися перевезення мікроавтобусами, що збільшить обсяги контрабанди.

Ст. Скаршевський підкреслив, що «почнуть пересилати іншими способами. У будь-якому випадку, можна сказати, що Мінфін почав не з того методу і великі торговельні мережі знайдуть спосіб це обійти. А для простих людей це створить незручності і підвищення вартості відправлення».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в уряді активно обговорюється питання оподаткування податком посилок, які українці отримують з-за кордону.

Джерело: www.eurabota.ua

09.11.2018