У Польщі зафіксували рекордно низький рівень безробіття

 

Рекордно низький рівень безробіття зафіксований у Польщі. Згідно зі статистичними даними, в червні кількість людей, які поки що не знайшли підходящу вакансію, склала близько 900 тисяч.

Головне статистичне управління Польщі опублікувало дані про рівень безробіття в червні. За цей період важливий економічний і соціальний показник склав рекордні 5,3 відсотка. У травні цього року кількість людей у Польщі, які не мали постійної роботи, становила 5,4 відсотка від усього працездатного населення.

Це новий рекордний показник, зафіксований за весь період перетворень у Польщі, який почався в далекому 1989 році.

Економіка країни динамічно розвивається, добре оплачувану вакансію можна знайти без особливих проблем. Експерт з економіки з Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Моніка Куртек підкреслила, що «кількість безробітних вперше стала менша ніж 900 тисяч осіб, це теж певний рекорд».

Такі дані, звичайно, порадують українців, які працюють у Польщі, адже з одного боку, не потрібно довго шукати роботу, а з іншого – роботодавці, зацікавлені у кваліфікованих фахівцях, яких не просто знайти на польському ринку праці, змушені піднімати заробітні плати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польський уряд розробив нову програму імміграційної політики. Одне з нововведень – створення повного реєстру іноземців, які живуть і працюють у Польщі.

Кількість дозволів на роботу для українців, які видаються в Польщі, найбільша серед усіх, хто приїжджає з країн, що не входять до складу Європейського союзу.