30000 євро штрафу зараженим COVID-19 туристам за порушення карантину в Валенсії

Заражені коронавірусом під час відпочинку в Валенсії повинні бути поміщені в карантин в номерах готелів, де вони зупинилися, а за порушення ізоляції можуть бути оштрафовані до 30 тисяч євро, повідомляє газета El Mundo.

Нове положення буде діяти до 15 вересня. Згідно з його тексту, інфікований турист може бути поміщений в карантин терміном на 10 днів у готелі, кемпінгу або квартирі, де він зупинявся, через неможливість повернутися в свою країну. Для цього в готелях будуть виділені спеціальні кімнати, щоб ізолювати постояльців, повідомляє інформаційне агентство «ФОКУС».

Продовження проживання в готелях може оплатити сам клієнт, в тому числі за рахунок туристичної страховки. Готель також може покривати витрати в рамках плану державно-приватного партнерства.

Готелі та заражені туристи, які порушили цей захід, підлягають штрафу. На об’єкти розміщення, які не подовжують перебування пацієнта з коронавірусом, можуть накласти санкції від 10 тисяч до 100 тисяч євро. Заражений турист, який порушив карантин, може бути оштрафований на суму від 601 євро до 30 000 євро, в залежності від ризику для третіх осіб. У той же час готелі не матимуть право змушувати інфікованих клієнтів залишатися в готелі проти їх волі.

З моменту поширення нового коронавируса в Іспанії було виявлено понад 4,1 мільйона випадків зараження, і більше 81 тисячі пацієнтів померли. 27 грудня 2020 року в країні стартувала кампанія вакцинації. Більше 50% громадян Іспанії в даний час повністю вакциновані від COVID-19. Останнім часом захворюваність серед молоді значно зросла. У зв’язку з цим влада різних регіонів країни почали знову вводити обмежувальні заходи.