Прем’єр-міністр Словенії: у нас є перша людина, що одужала після коронавіруса

Як повідомило ТАРС, “словенські лікарі виписали першого пацієнта, госпіталізованого з симптомами, викликаними новим коронавірусом”.

«Хороші новини: перший пацієнт Covid-19 був виписаний з лікарні. Ми переможемо, якщо зможемо зупинити поширення інфекції », – написав прем’єр-міністр Янез Янша в своєму твіттері, закликаючи громадян вжити профілактичних заходів.

Перший випадок зараження коронавірусів в Словенії був підтверджений 4 березня. До теперішнього часу число інфікованих зросла до 528 осіб, п’ятеро з яких померли.

Уряд припинив регулярне залізничне і автобусне сполучення, що зв’язує країну з сусідніми країнами. Кордон Словенії можна перетнути лише через кілька позначених прикордонних пунктів, які підлягають суворому санітарному контролю. Міжнародні рейси також були скасовані.

Починаючи з 20 березня, по всій країні була введена заборона на пересування, крім як ходити на роботу, купувати продукти і відвідувати аптеку або банк. Громадський транспорт повністю зупинений, всі бари, ресторани та інші заклади закриті.