Борги за “комуналку” в Україні не зменшуються

Згідно з новим оприлюдненими Державною службою статистики даними, українські громадяни з місяця в місяць збільшують і без того величезний борг перед державними і приватними компаніями за послуги житлово-комунального господарства.

 долги за коммуналку

Як свідчать останні дані, українські сім’ї за комунальні послуги заборгували загалом величезну суму – 38 мільярдів гривень.

Найгірше справи йдуть з оплатою за газ, а також за централізоване опалення і постачання гарячою водою. Так за поставки природного газу на початок жовтня борг склав близько 17 мільярдів, а за опалення і гарячу воду – 10 мільярдів гривень. Крім цього, понад 11 мільярдів гривень українці повинні заплатити за утримання будинків і прибудинкових територій, за холодну воду та водовідведення, вивезення побутових відходів та за електроенергію.

При цьому, як зазначають у Держстаті, поступово борги погашаються, але при цьому загальний борг зростає. Можна тільки уявити собі, наскільки зросте борг за послуги ЖКГ, коли людям почнуть надходити платіжки із урахуванням підвищення ціни за газ, якщо вони і при цих цінах не в змозі розплатитися з накопиченими боргами.

Нагадаємо, раніше ми писали про заяву народного депутата Сергія Власенка від партії «Батьківщина», який стверджує, що нова ціна на газ для населення не має жодних економічних обґрунтувань.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018