Комісія за грошові перекази всередині ЄС стане нижче

Розмір комісії за грошові перекази між країнами-учасницями ЄС стане нижче. Відповідні рішення напередодні ухвалили керівники найбільших платіжних систем – Віза і МастерКард.

Заявляється, що плата за перекази фінансових коштів всередині ЄС буде знижена відразу ж на 40%. Дана ініціатива була реалізована у зв’язку з необхідністю виконання нових норм антимонопольного законодавства в Євросоюзі.

Читайте також: У США визначився найбільш везучий чоловік у світі

Відзначимо, що на таке значне зниження своєї комісії в МастерКард і Візі пішли не просто так. Платіжні системи підозрювали у зловживанні монополією на грошові перекази всередині ЄС і навіть погрожували розслідуванням їх діяльності. Однак, керівництво систем пішло на зустріч вимогам офіційного Брюсселя знизити вартість своїх послуг, після чого претензії по відношенню до них були зняті.

Так, платіжні системи не будуть стягувати гроші за міждержавні перекази всередині ЄС, а також так званий міжрегіональний збір, коли власник карти, випущеної в одній країні, користується нею в іншій державі-учасниці Європейського Союзу.