Без грошей трудових мігрантів стан української економіки був би набагато гірший

Гроші, які українські трудові мігранти, висилають своїм сім’ям в Україну, допомагають не тільки їм, але й українській економіці.

«Якби не гроші, які постійно йдуть з інших країн від українців, що працюють за кордоном, валовий національний продукт України був би набагато менше»,- розповів в одному з інтерв’ю відомий економічний експерт Олександр Охріменко.

На думку аналітика, якби не гроші, які переводять в Україну заробітчани, то зростання ВВП склало б не 3 відсотки, як зафіксовано Держстатом, а набагато менше – на рівні 1,5 відсотка.

Крім цього, А. Охріменко зазначив, що «якщо подивитися на структуру ВВП, то він росте в Україні, завдяки внутрішній торгівлі. В енергетиці провал, також великий провал в машинобудуванні. Якби не було цих провалів, то зростання ВВП було б більше 5 відсотків. Тому виходить, що трудові мігранти підтягують показники, а наша промисловість тягне їх вниз».

Нагадаємо, раніше ми писали про плани українського уряду розробити і реалізувати механізм стягнення податку з грошей, які українці переводять з-за кордону.

Джерело: www.eurabota.ua

27.11.2018