Витік аміаку з хімзаводу в Сумах вже зупинено

На заводі «Сумихімпром» стався витік аміаку. Про це повідомив у своєму каналі у Telegram голова адміністрації Сумської області Дмитро Живицький.

За останніми даними, площа, уражена аварією, становить близько 2,5 км, а через вітер та його напрямок під загрозою знаходиться село Новоселиця. Забруднення поки що не становить загрози для міста Суми. Живицький також опублікував поради, як боротися із викидами аміаку.

“Українській владі вдалося зупинити витік аміаку з хімічного заводу на околиці північно-східного міста Суми”, – повідомляє Associated Press з посиланням на офіційні джерела.

На місці працюють аварійні бригади заводу та ДСНС України. Через кілька годин Живицький пояснив, що витік аміаку локалізований. За його словами, жертв та загрози населенню немає.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), постраждав один працівник підприємства. Ушкодження трубопроводу усунуто, аварійні служби продовжують роботу з усунення аміачної хмари.

За словами Дмитра Живицького, причиною витоку став обстріл з російської сторони 21 березня о 3.55 ПАТ “Сумихімпром”. Внаслідок обстрілу було пошкоджено 1 резервуар з аміаком.

“Сумихімпром” – великий виробник комплексних мінеральних добрив, діоксиду титану та інших неорганічних хімічних речовин.

“Суми регулярно зазнавали обстрілів з боку російських збройних сил з початку війни в Україні”, – зазначає Рейтерс.