У “Дії” запустили комплексну послугу для внутрішньо переміщених осіб

Якщо через війну вам довелося залишити будинок та евакуюватися до безпечніших регіонів України, то ви можете отримати в “Дії” в кілька кліків статус ВПО та виплату від держави — для себе та своїх дітей.

Виплати для ВПО передбачені щомісячно у розмірі 2000 грн. для дорослих та 3000 грн. для дітей. Допомога можна отримати на карту “єПідтримка” та витратити на будь-які категорії товарів або зняти готівку. Щоб скористатися послугою, оновіть програму.

Як отримати послугу для ВПО у додатку “Дія”?

  1. Зайдіть і натисніть – ПослугиОтримати статус ВПО.
  2. Вкажіть поточне розташування, підтвердіть геолокацію та натисніть – Продовжити. Геолокоція потрібна лише один раз, лише в межах комплексної послуги ВПО.
  3. Якщо у вас є дитина, можете отримати статус переселенця і для неї – свідоцтво про народження підтягнеться в дію або ви можете додати її вручну. Якщо дітей у вас немає, натисніть – Зареєструватися без дітей.
  4. Виберіть картку “єПідтримка”, щоб отримати фінансову допомогу. Якщо у вас ще немає картки “єПідтримка”, оформіть її в одному з банків-партнерів.
  5. Вкажіть, яка допомога вам потрібна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті чи гуманітарці) та залиште контактні дані. Як тільки з’явиться можливість допомогти, зв’яжуться з вами представники соцзахисту.

От і все! Статус ВПО з’явиться у “Дії” поряд з іншими цифровими документами, а кошти будуть виплачені на картку “єПідтримка”.

Зверніть увагу! Послуга поки що доступна для українців, які раніше не мали статусу ВПО. Команда “Дії” працює в турборежимі, щоб усі внутрішні переселенці могли отримати довідку та грошову допомогу онлайн.

Послугу реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерством соціальної політики України.

Джерело: https://t.me/bezhenciDnepra