В цьому році в Туреччині очікується великий зростання чисельності туристів

За прогнозами експертів туристичного сектора економіки Туреччини, тенденції показують стабільне зростання кількості мандрівників, які приїжджають в країну.

Турция фото

Туристична галузь економіки Туреччини, незважаючи на періодичні кризи, останній з яких був два роки тому у зв’язку з спробою військового перевороту, який став причиною зменшення туристичного потоку в країну, показує стабільні результати, які дають значні доходи в державний бюджет. Влада країни постійно розробляють різні програми, націлені на збільшення числа відпочиваючих не тільки на пляжах, але і тих, хто цікавиться історичними місцями, пов’язаних з античністю, яких у країні дуже багато.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що в цьому році очікується, що кількість туристів, що відвідали країну досягне 40 мільйонів, що принесе дохід у бюджет близько 30 мільярдів доларів. Зокрема він зазначив, що найбільш популярний серед іноземних гостей курорт – Анталія в 2017 році відвідало 10,5 мільйонів чоловік.

У цьому році поставлено мету до цього числа додати ще більше 3 мільйонів туристів, які відпочинуть в Анталії. З метою розвитку транспортної інфраструктури, до двом працюючим аеропортів в найближчому майбутньому може додатися і третій «Західна Анталія», проект якого активно розробляється.

Джерело: www.eurabota.ua