У турецьких готелях не буде шведських столів

“Міністр туризму і культури Туреччини Мехмет Ерсой розповів, що відкриття готелів, яким вдалося отримати «сертифікат здоров’я», має розпочатися в кінці травня. У них не буде шведських столів”,- повідомили РІА Новини.

Міністр сказав, що готелі будуть працювати тільки з половиною наявних номерів.

Там не буде шведського столу або будь-якого іншого відкритого буфету. Замість цього гостям буде запропоновано обслуговування по меню.

Готельні ресторани зменшать кількість столів, щоб забезпечити соціальну дистанцію. У майбутньому такі гігієнічні протоколи безпеки будуть встановлені для всіх ресторанів, кафе і розважальних закладів.

На пляжі також буде соціальна дистанція – вони зменшать кількість шезлонгів. Якщо дозволяє територія, готелі можуть бути організовані для сімейного туристичного відпочинку за принципом зонування, надаючи певнії сім’ї відведені ділянки для відпочинку на пляжі або в басейні.

Персонал готелю буде проходити щоденні медичні огляди, працювати з масками, рукавичками та спеціальним захисним одягом.

Серед зобов’язань готелів з «санітарним сертифікатом» – обов’язкове забезпечення цілодобової роботи кваліфікованого медичного персоналу.

Медичні протоколи також будуть впливати на авіаперевезення. За словами міністра, на борту літака буде обмежено кількість місць для сидіння. Середні місця в ряду трьох стільців залишатимуться порожніми. Також буде обмежена кількість пасажирів, які можуть подорожувати на яхті або іншому транспорті під час морських подорожей.

За словами турецького міністра, якщо ситуація з коронавірусом в Туреччині і в світі покращиться, в кінці травня відкриються готелі з «санітарним сертифікатом», і буде запущений внутрішній транспорт.

На другому етапі Туреччина дозволить польоти з тих країн, де пандемія знизилася, і нових випадків COVID-19 не виявлено. За прогнозами Ерсоя, початок закордонного туризму можна очікувати в кінці серпня.