Україна вводить більш суворі обмеження через коронавірус

Ряд міст України, в тому числі столиця Київ, з учорашнього дня ввели посилені карантинні заходи. Обмеження введені в зв’язку з різким зростанням числа коронавірусних інфекцій.

Київ перемістився з «жовтої» до «помаранчевої зони» після того, як 11-12 вересня там було виявлено понад 400 нових хворих. У «помаранчевій зоні» адаптивного карантину заборонені масові заходи за участю понад 100 осіб. Буде заборонена робота гуртожитків і готелів, спортзалів, фітнес-центрів, обмежена робота розважальних закладів.

На сьогоднішній день список міст в «червоній зоні» значно збільшився, де передбачені ще більш серйозні обмеження. Зараз до нього входять такі міста, як Чоп у Закарпатській області та Івано-Франківськ. У містах «червоної зони» закриті громадський транспорт, школи, університети і торгові центри, а також заборонена робота кафе і ресторанів. Нові обмеження будуть діяти протягом двох тижнів. Потім, в залежності від ситуації, заходи можуть бути посилені або ослаблені.

За даними Ради безпеки України, за останні 24 години в країні зареєстровано 2462 нових випадків коронавіруса, в результаті чого загальне число хворих становить 156 797.