Дональд Трамп зустрівся з Кім Чен Унем в демілітаризованій зоні

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ун зустрілися в демілітаризованій зоні на кордоні між Північною і Південною Кореєю. Трамп – перший президент США, який перетнув кордон з Північною Кореєю.
Лідер Північної Кореї сказав, що він «дуже здивований» пропозицією зустрітися в демілітаризованій зоні.
«Президент Трамп щойно перетнув демаркаційну лінію, ставши першим президентом США, який відвідав нашу країну»,- підкреслив Кім, коли обидва лідери виявилися на південній стороні кордону. Трамп підкреслив, що це було «велике почуття» і «важливий історичний момент».
Після заяв для преси обидва лідери почали двосторонні переговори за зачиненими дверима. За повідомленням CNN, Трамп запросив Кім Чен Уна в Білий дім, а Кім запросив Трампа в Пхеньян.
Після переговорів Трамп оголосив, що США і Північна Корея призначать делегації, які почнуть переговори протягом 2-3 тижнів. Він попередив, що санкції США проти Північної Кореї залишаться в силі.
В інтерв’ю журналістам Трамп підкреслив, що темп переговорів для нього не найважливіший, але він хоче «всеосяжної, вигідної угоди» з Північною Кореєю. «У якийсь момент все це станеться (…) Ажіотажу немає», – сказав він.
Інформація про зустріч була отримана президентом Південної Кореї. Мун Дзе Іном похвалив двох лідерів за їх мужність.
«Я сподіваюся, що президент Трамп увійде в історію як президент, який відновив мир на Корейському півострові»,- сказав Мун Дзе Ін.
Папа римський так оцінив цю зустріч: «Ми були свідками в Кореї доброго прикладу доброзичливою зустрічі. Вітаю учасників, молячись про те, щоб це значуща подія стала подальшим кроком на шляху до миру не тільки на Корейському півострові, але і в усьому світі».