Нові жертви шторму Глорія в Іспанії

Число загиблих у результаті шторму Глорія, який нагрянув в Іспанію, через сильний вітер і снігопад збільшилася до семи, а чотири людини, згідно з повідомленнями AFP, пропали без вісті.

Ураганні вітри та величезні хвилі обрушуються на прибережні міста, руйнуючи безліч магазинів і ресторанів, а також пляжних споруд, наповнюючи деякі вулиці в східній частині країни.

За словами аварійних служб, останньою жертвою став чоловік, який впав у море в північно-східному порту Паламос. У середу поліція виявила тіло в затопленому районі в східній частині Валенсії, де був знайдений у своїй машині 67-річний чоловік, який пропав, повідомив представник місцевої поліції.

За повідомленнями поліції, в південному регіоні Андалусії було зареєстровано ще два смертельні випадки, серед них – 77-річний фермер, на якого обрушилася теплиця.

Вважається, що чотири людини зникли після того, як у неділю шторм Глорія з поривами понад 100 кілометрів на годину, величезними хвилями, снігом і дощем нагрянув в східну Іспанію.

Національне агентство погоди Aemet повідомило, що в середу шторм почав слабшати, хоча в північно-східній частині Каталонії і на Балеарських островах все ще існує небезпека.

На півдні Франції 1500 чоловік було евакуйовано, оскільки в середу ввечері дві річки швидко переповнилися.

Метеорологи зазначили, що дощі з різним ступенем інтенсивності продовжаться в четвер у найпівденніших районах Франції.