Анкара: хворі COVID-19 по всій Туреччині

За словами міністра охорони здоров’я країни Фахретіна Коджа, коронавірусна хвороба поширюється по всій Туреччині. Однак він підкреслив, що є також багато пацієнтів, стан яких поліпшується, і їх число буде оголошено в найближчі дні.

Міністр охорони здоров’я Туреччини дав прес-конференцію після засідання Вченої ради з контролю захворювань при міністерстві охорони здоров’я.

За його словами, для боротьби з вірусом будуть найняті ще 32 тисячі медичних працівників. Серед медиків, які лікували інфікованих, є ті, хто дав позитивний результат на коронавірус.

За винятком двох осіб у віці від 50 до 60 років, всі інші жертви небезпечного вірусу в Туреччині – літні люди.

За словами Коджі, Туреччина починає масове виробництво власних дихальних апаратів. Він додав, що багатообіцяючий препарат був імпортований з Китаю і був застосований до пацієнтів сьогодні вранці.

Тим часом, популярний базар Капалачарші в Стамбулі був закритий в якості запобіжного заходу проти поширення вірусу. Раніше сьогодні державні установи та банки Туреччини також оголосили про пакети заходів проти поширення COVID-19 і боротьби з його економічними наслідками.