Відпочиваючи в Чорногорії, українські туристи зможуть трохи зекономити

Щоб залучити більше туристів, в цьому сезоні, відпочиваючим на пляжах Чорногорії дозволять безкоштовно користуватися пляжним інвентарем, починаючи з 17 години.

Чорногорські пляжі популярні серед відпочиваючих з європейських країн, в тому числі з України. Звичайно, для того, щоб заробити якомога більше, орендарі пляжів йдуть на хитрощі. З одного боку, доступ до моря на пляжах Чорногорії для всіх безкоштовний, але з іншого – користування лежаками, шезлонгами, парасольками платне. Раніше за прокат пляжного інвентаря можна було не платити, якщо брав його з шостої вечора. В цьому сезоні, щоб залучити якомога більше туристів, бонусний час буде починатися о 17 годині.

Нововведення грає на руку тим відпочиваючим, хто приїжджає до Чорногорії з дітьми. Переважна більшість з них приходить на пляж вранці, вдень йдуть, оскільки дуже спекотно і активне сонце, а ввечері повертаються, коли спека спадає. Таким чином, їм потрібно було за лежаки і парасольки платити двічі на день.

Нововведення ініціювало спеціальне відомство, яке відповідає за порядок на береговій лінії країни і маркетинг на території пляжів. Співробітники відомства будуть стежити, щоб орендарі пляжів строго дотримувалися нових правил і не вимагали зайвих грошей за оренду інвентарю. Також у відомстві розповіли, що тепер стежитимуть за тим, щоб орендарі пляжів залишали половину берега вільну від інвентарю. Тоді відпочиваючі зможуть вибирати – брати лежак або використовувати свій інвентар.

Оренда пари лежаків і парасольки від сонця на чорногорських пляжах коштує від 7 до 15 євро в день.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністр туризму Єгипту Ранія Аль-Машат вважає, що для залучення до країни більшої кількості мандрівників потрібно докорінно змінювати традиційний образ єгипетського туризму.

Через історичний центр Львова планують організувати підземний туристичний маршрут.