Надзвичайний стан на Сардинії через сильні пожежі

“Влада Сардинії оголосила надзвичайний стан в неділю ввечері в зв’язку з сильними пожежами, що охопили провінцію Орістано”, – повідомляє РІА Новини.

Мери 13 міст Сардинії, що знаходяться в зоні лиха, взяли участь в позачерговому засіданні під головуванням регіонального президента Крістіана Солінаса.

За даними регіональних властей, пожежі вже знищили близько 20 тисяч гектарів зелених насаджень, спалили кілька промислових і житлових будинків, загинули тварини. Солінас вже звернувся до центральної влади Італії з проханням про термінову економічну допомогу.

Раніше повідомлялося, що в суботу в цьому районі відбулися сильні пожежі, коли з Африки прийшли гарячі повітряні маси. Температура миттєво піднялася до 40 градусів, суха трава стала горіти. Вогонь швидко перекинувся на кущі і дерева, і незабаром багато районів Орістано були охоплені пожежами.

У ряді міст і сіл полум’я наближається до житлових будинків. В результаті місцевій владі довелося в терміновому порядку евакуювати близько 400 осіб.

Гасіння пожеж здійснюється підрозділами пожежної служби, лісового господарства та цивільного захисту Італії, яким активно допомагають волонтери. Всього в гасінні пожежі задіяно близько 7500 чоловік, сім спеціальних літаків Canadair і 13 вертольотів.

У неділю служба цивільного захисту Італії закликала ЄС допомогти в гасінні пожеж в Орістано.