Колишній польський солдат ховався з пумою в лісі 3 дні

За повідомленням AFP, “колишній польський солдат і ветеран з Афганістану, який три дні ховався зі своєю пумою в лісі, щоб вона не опинилася в зоопарку, в кінцевому підсумку здався поліції. В пошуках було задіяно близько 200 поліцейських, вертоліт і безпілотники”.

“Колишній солдат Каміль Станек добровільно здався поліції, був доставлений у поліцейську дільницю в Заверче і звільнений після допиту, а його пума була доставлена ​​до зоопарку”,- повідомила поліція на своїй сторінці в Facebook.

«Ми раді повідомити, що пума уже знаходиться під професійною турботою персоналу зоопарку в Хожуві», – додали вони.

“У Польщі забороняється утримання небезпечних тварин в якості домашніх вихованців”, – зазначає агентство AFP. Влада тому наказала колишньому військовому здати пуму в зоопарк згідно з рішенням суду. Однак він відмовився і втік з нею.

“Представники Познанського зоопарку відвідали його в п’ятницю, але він погрожував їм ножем і втік з хижаком на повідку”, – повідомляють місцеві ЗМІ.

Газета Viborca ​​повідомила, що чоловік купив пума шість років тому в Чеській Республіці та з тих пір виращував її вдома.

Багато хто захищали втікача. «Любов до тварини і безсердечне рішення суду змусили його втекти»,- написав у Facebook мер сусіднього міста Мисловіце.