Суддя скасував заборону Білого дому на видачу віз кваліфікованим робітникам

Федеральний суддя США ухвалив припинити дію наказу Білого дому про блокування видачі робочих віз кваліфікованим робітникам, таким, як інженери і фахівці, які потрібні технологічним компаніям.

Такі компанії, як Amazon, Apple і Facebook, були серед компаній і організацій технологічної галузі, які підписали заяву до суду, в якому стверджувалося, що рішення президента США Дональда Трампа про блокування віз для кваліфікованих робітників шкодить країні.

Окружний суддя США Джеффрі Уайт в Сан-Франциско видав попередню судову заборону, яка передбачає негайне скасування ряду візових обмежень, включаючи видачу віз H-1B, на які технологічні гіганти покладаються для залучення іноземних талантів.

«Ми вдячні за те, що суд визнав реальну і безпосередню шкоду, яку ці обмеження наносять виробникам прямо зараз, і зупинив цю неправильну політику»,- сказала Лінда Келлі, головний радник Національної асоціації виробників. Асоціація входила до числа груп, що подали позов про заборону Трампа, яка мала тривати до кінця року.