Німець судився з роботодавцем за «нещасний випадок під час роботи вдома»

“Співробітнику компанії в Німеччині вдалося викрити своїх роботодавців у “нещасному випадку на роботі” та отримати компенсацію, працюючи вдома”, – повідомляє The Guardian. Німецький суд виніс рішення на користь чоловіка, який отримав травму, коли йшов зі спальні до свого домашнього офісу.

Згідно зі свідченнями потерпілого, коли він піднімався гвинтовими сходами, що з’єднували кімнати, послизнувся, упав і пошкодив спину.

Перші два суди, які розглядали справу, не погодилися із твердженням, що перехід із однієї кімнати до іншої може вважатися діловою поїздкою.

Але Вищий федеральний соціальний суд ухвалив, що “маршрут від ліжка до домашнього офісу прирівнюється до поїздки на роботу, і це страховий випадок”. Тому працівнику необхідно виплатити страховку, оскільки він отримав травму під час роботи.

У вироку йдеться, що робітник «постраждав на роботі, впавши вранці дорогою до свого домашнього офісу».

У рішенні йдеться про те, що закон застосовується до «віддалених робочих місць», таких як «комп’ютерні робочі станції, які роботодавець розміщує у приватній власності працівників».

Це перший подібний випадок, коли працівникові вдалося виграти суд у свого роботодавця з метою виплати компенсації за нещасний випадок на роботі вдома. Декілька подібних позовів було подано в Європі за останні два роки, але безуспішно.

На даний момент точаться суперечки щодо домашніх витрат і про те, скільки з них слід покривати роботодавцям, оскільки їхні працівники працюють з дому. Поки що це питання залишається без відповіді.