Кинув пластиковий посуд – отримай штраф 500 євро

Влада італійського острова в Адріатичному морі Ізол-Треміті прийняли рішення кардинально збільшити штраф за забруднення пляжів пластиковим посудом, більш того, користуватися нею категорично забороняється.

Изоле-Тремити фото

Чиновники місцевого самоврядування острова вирішили, що повна заборона використання пластикового посуду істотно полегшить боротьбу з забрудненням пляжів, оскільки з’ясувати, хто викидає пластик в спеціальні урни, а хто просто викидає куди попало, практично неможливо.

Ізол-Треміті за даними міжнародної екологічної організації Greenpeace знаходиться на другому місці за рівнем забруднення в Італії. Їх обігнав лише Протиси, який знаходиться поблизу Неаполя.

На думку мера острови, такі заборони потрібно ввести по всій території Італії, і початок вже покладено. Чиновник сподівається, що така ініціатива сприяє збереженню чистоти Адріатичного моря, а також навчить туристів і відпочиваючих більш відповідально ставиться до проблеми забруднення води та ґрунту пластиком. Туристи тепер повинні використовувати тільки біорозкладані стакани і тарілки, інакше туристи ризикують заплатити великий штраф в розмірі 500 євро.

Джерело: www.eurabota.ua