Трамп хоче, щоб Обама дав свідчення про російську інтервенцію

Президент США Дональд Трамп в четвер попросив Сенат викликати свого попередника Барака Обаму в Білий дім для надання свідчень в ході розслідування втручання Росії.

Голова судової влади Сенату Ліндсі Грем, республіканець з Південної Кароліни і один з найбільш лояльних союзників Трампа в Конгресі США, заявила в четвер, що вона починає розслідування доповіді Спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Однак Грем не схвалила ідею викликати Обаму свідчити перед комісією.

«Я дуже стурбована прецедентом, який буде створений при виклику колишнього президента. Жоден президент не може бути вище закону», – сказала вона.

Ми пам’ятаємо, що Трамп посилив свою теорію змови Обамагейта, залучаючи Джо Байдена та інших колишніх чиновників Білого дому, яку критики описали як відчайдушну спробу відвернути увагу від пандемії коронавіруса.

Агресивна тактика Трампа, схоже, вказує на те, що він не зупиниться ні перед чим, поки не завдасть шкоди Обамі і колишньому віце-президенту Джо Байдену, який, як очікується, стане кандидатом від Демократичної партії на пост президента Сполучених Штатів.

Сенат 5 лютого виправдав Трампа за обома звинуваченнями в імпічмент. Раніше Палата представників визнала його винним.