Ведмідь убив людину в Словаччині

“Вчора влада повідомила, що ведмідь убив 57-річного словака”, – повідомляє AFP. Інцидент викликав гнівну реакцію словацьких мисливців, які стверджують, що в Словаччині занадто багато ведмедів.

«Це був перший відомий випадок, коли зустріч з ведмедем мала фатальні наслідки в Словаччині», – заявила в середу агентству AFP Марина Дебнарова з державного лісового агентства Lesi SR.

Чоловік був знайдений мертвим в понеділок зі свіжими слідами нападу ведмедя на тілі. Це сталося в долині Банско, в 250 км від столиці Братислави.

«Чоловік був укушений за голову і шию збоку, і розтин підтвердив, що він помер від ран, нанесених йому ведмедем», – сказала Дебнарова.

Імріх Суба, генеральний директор Словацької мисливської палати, сказав AFP, що інцидент стався через «безсистемний, популістський підхід» до охорони природи.

«Ми зробили все, щоб захистити ведмедів, зараз саме час захистити людей», – сказав він. Полювання на ведмедя в Словаччині в даний час заборонена. За словами Суби, на початку минулого століття в Словаччині було всього 30 ведмедів, але популяція бурих ведмедів зросла до більш, ніж 2700.