Словаччина жертвує або продає 160000 доз Sputnik V, який має поганий попит

“Словаччина хоче передати або продати 160000 доз російської вакцини COVID-19 Sputnik V через слабкий попит на препарат серед населення”, – повідомляє DPA.

Згідно з сьогоднішнім урядовим рішенням, дози, ймовірно, будуть передані країнам Західних Балкан.

Член ЄС Словаччина використовує Sputnik V, хоча російський препарат ще не схвалений Європейським агентством з лікарських засобів (EMA).

Колишній прем’єр-міністр, нинішній міністр фінансів Ігор Матович купив в Росії 200 000 доз препарату. Термін придатності доз закінчуються влітку.

Але словаків з самого початку не особливо цікавила російська вакцина. За офіційними даними, лише 14 214 громадян звернулися з проханням про вакцинацію Sputnik V, і 8 004 осіб були вакциновані ім.

В цілому близько 2 мільйонів чоловік з 5,5 мільйона чоловік в Словаччині отримали одноразову дозу вакцини від COVID-19, а 25 відсотків населення отримали дві дози, необхідні для оптимального імунітету.

Матович звинувачує в фіаско “Супутника V” “брудну тримісячну кампанію” в соціальних мережах. Сам він російської вакцини не отримав, виправдовуючи це тим, що йому доводиться багато подорожувати, а російська вакцина визнавалася не у всіх країнах.