Британський атомний підводний човен ледве уникнув зіткнення з поромом

Британський атомний підводний човен ледь не потрапив в аварію з поромом між Північною Ірландією і Шотландією. Інцидент вдалося уникнути тільки після втручання члена екіпажу порома, який помітив перископ підводного човна.

Інформація була поширена AFP з посиланням на звіт.

Урядовий підрозділ з розслідування морських інцидентів запросив незалежне розслідування по цій справі. Відзначається, що це третій подібний випадок за чотири роки за участю підводного човна Королівського флоту.

Пором Stena Superfast VII, який перевозив 215 пасажирів і 67 членів екіпажу, плавав між Белфастом і Карнріаном на західному узбережжі Шотландії, коли один з членів екіпажу побачив перископ підводного човна біля корабля.

Головний інспектор морських пригод Ендрю Молл оголосив, що капітан зміни зробив негайні дії і повернув паром, щоб уникнути зіткнення з підводним човном.

Підводний човен, що базується на військово-морській базі Faslane на захід від Глазго, пройшов підготовку з техніки безпеки перед розгортанням. Він виявив і відстежив сонячні дані з корабля, але екіпаж неправильно розрахував, наскільки близько він перебував до порому. Замість того, щоб відійти від порома, підводний човен попрямував до нього і в один момент пройшов на відстані близько 200 метрів.

У заяві Молла йдеться, що це сталося через те, що екіпаж підводного човна недооцінив швидкість і відстань порома.