Папа закликає уряди створити більш справедливий світ після пандемії

“Папа Франциск закликав сьогодні уряди всього світу використати коронарний криза, як революційну можливість для створення більш економічно і екологічно справедливого світу”, – повідомляє Associated Press.

Звернення є частиною щорічного зовнішньополітичного звернення Папи до акредитованих іноземних послів у Ватикані. Захід було перенесено на два тижні через проблеми зі здоров’ям Папи Франциска (йому було важко вставати і ходити).

Франциск закликав уряди з представниками у Ватикані взяти участь в глобальних ініціативах щодо забезпечення вакцинами бідних і використовувати пандемію для зміни існуючої економічної моделі, яка експлуатує бідних і Землю.

За його словами, нова економічна система повинна «нести життя, а не смерть, включати людей, а не виключати їх, бути гуманною, а не нелюдської, піклуватися про навколишнє середовище, а не шкодить йому».

“Святий Отець часто закликав світ використовувати пандемію, як шанс переосмислити світову економіку”, – відзначає Associated Press.

Папа також закликав гарантувати всім людям базову медичну допомогу і захистити дітей від «катастрофи в освіті».

Він додав, що війна в Сирії повинна, нарешті, закінчитися, і висловив задоволення продовженням угоди про СНО між США і Росією.