У Росії почалися вибори депутатів до Державної Думи

З сьогоднішнього дня (17 вересня) до 19 вересня в Росії проходять вибори депутатів Державної Думи, глав 39 регіональних парламентів, представників дев’яти основних адміністративних утворень. У ці дні також проходять муніципальні вибори.

“Виборчі дільниці працюватимуть усі три дні з 8:00 до 20:00 за місцевим часом”, – повідомляє ТАСС.

Найбільша активність очікується в неділю – 19 вересня.

Більше 2500 виборчих дільниць відкрилися о 08:00 (о 02:00 за київським часом) в Амурській області, Якутії і Забайкаллі. Виборці в цих регіонах повинні будуть проголосувати за кандидатів до Державної Думи, представників до місцевих парламентах і органів місцевого самоврядування.

В Амурській області відкрито 750 постійних і 17 тимчасових виборчих дільниць. Останні розташовані в лікарнях, на вокзалах, на митницях і в аеропортах.

Тим часом в Якутії відкриті 822 виборчі дільниці, 28 з яких тимчасові. Там виборці проголосують за 14 політичних партій і дев’ять незалежних кандидатів.

«Для виборчого процесу створена дуже згуртована команда спостерігачів – ми розраховуємо на більш, ніж 6700 чоловік», – сказали в Центральній виборчій комісії. Перший громадський центр спостереження в регіоні відкрився в Якутії, де встановлено шість відеоекранів з 20 робочими місцями, звідки бажаючі можуть спостерігати за процесом голосування.