США попереджають Росію не втручатися в президентські вибори

Сполучені Штати Америки вживуть заходів, якщо з боку Росії будуть спроби підірвати президентські вибори в США, які заплановані на листопад цього року. Про це попередив держсекретар США Майк Помпео, але не дав більш докладної інформації про те, які кроки зробить адміністрація Трампа, повідомляє Reuters.

“Втручання в наші вибори абсолютно неприпустимо”, – заявив Помпео журналістам на прес-конференції, додавши: “якщо Росія або будь-який інший іноземний гравець зроблять кроки для підриву наших демократичних процесів, ми приймемо відповідні заходи”.

Помпео також підкреслив, що випадок з втручанням у вибори в США не є “унікальним”, оскільки Росія вже продемонструвала аналогічну практику в “інших країнах – від Білорусі до Зімбабве”.

Тим часом держсекретар США зазначив, що адміністрація Трампа «не дасть легітимності корумпованому режиму в Ірані» після перемоги консерваторів на іранських виборах, які показали найнижчу явку виборців з моменту приходу до влади аятолл в 1979 році.

“Ми не будемо співпрацювати з ними в їх злочинах”, – зазначив Майк Помпео, закликаючи іранський режим розповісти правду про нову коронавірусної інфекції, А також будучи глибоко стурбованим потенційним приховуванням важливих відомостей про коронавірусної інфекції іранського режиму.

“Всі країни, включаючи Іран, повинні розповісти правду про коронавірус і співпрацювати з міжнародними гуманітарними організаціями”, – підкреслив він.