ЄС засудив хакерські атаки Росії напередодні виборів у Німеччині

“Європейський союз засудив передбачувані російські кібератаки, нанесені Німеччині напередодні виборів цими вихідними на пост канцлера Ангели Меркель”,- повідомляє AFP.

«Деякі держави-члени ЄС спостерігали зловмисні кібер-дії групи, що отримала назву «Привид», і пов’язували їх з російською державою», – сказав міністр закордонних справ Європи Жозеп Боррель.

“Подібні дії неприйнятні, оскільки вони прагнуть поставити під загрозу нашу цілісність і безпеку, демократичні цінності і принципи, а також основу функціонування наших демократій”, – сказав він.

У заяві Борреля говориться, що ЄС і його держави-члени “рішуче засуджують цю зловмисну кібер-діяльність, яку всі учасники повинні негайно припинити”.

“Ми закликаємо Російську Федерацію дотримуватися норм відповідальної поведінки держави в кіберпросторі”, – йдеться в заяві, додаючи, що блок “розгляне можливість подальших кроків”.

Цього місяця Берлін різко розкритикував спроби Росії вплинути на вибори 26 вересня до нового парламенту.

Він звинуватив хакерів з російської групи “Привид”, яка, згідно з наявною інформацією, спеціалізується на поширенні дезінформації.

Німецька розвідка вважає, що вони намагаються отримати доступ до особистих адрес електронної пошти федеральних і провінційних законодавців.

“Влада Німеччини заявляє, що за атаками стоїть російська військова розвідка і націлена, зокрема, на політиків з правлячих у Німеччині християнських демократів (ХДС) і соціал-демократів (СДПН)”,- повідомляє SPIEGEL.

Федеральні прокурори Німеччини заявили, що вони почали «розслідування підозр у шпигунстві» у зв’язку зі звинуваченнями.