З новими правилами подорожей Сполучені Штати закривають свої двері для тих, хто вакцинований Sputnik V

“Сполучені Штати заявили, що скоро відкриють свої двері для іноземних мандрівників, вакцинованих проти Covid-19, що вперше з початку пандемії послабить обмеження для іноземних туристів. Нові правила, які набудуть чинності в листопаді, також виключають багатьох людей, в тому числі мільйони, які отримали дві дози російської вакцини Sputnik V”, – повідомляє The Independent.

Безпосередньо постраждають сотні тисяч росіян. За даними Американської туристичної асоціації, незважаючи на непрості дипломатичні відносини і обмежений попит на міжнародні поїздки, в 2019 році (останній рік, за який доступні дані) Сполучені Штати відвідало близько 300 000 росіян.

У більш широкому сенсі дії США – це ще один удар по виробниках Sputnik V, який Москва з гордістю оголосила, як першу вакцину проти COVID-19, зареєстровану для використання.

Російський фонд прямих інвестицій прокоментував в своїй заяві, що вакцина «не тільки схвалена в 70 країнах з населенням понад 4 мільярди чоловік, або більше половини населення світу, але її ефективність і безпека підтверджені клінічними випробуваннями в процесі фактичного використання в ряді країн».